Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Ucraina: Împotriva lui Ahmetov a fost intentată o "cauză penală"

24 mai. 2014,, 14:43   Externe
10310 8
Foto: zn.ua
Șeful Prezidiului Consiliului Suprem al autoproclamatei "republici populare Donețk", Denis Pușilin a declarat că "procurorul rpd" a întentat un dosar penal împotriva lui Rinat Ahmetov.

"Astăzi, în rpd a fost numit un nou procuror, Ravili Halikov. Deja au fost intentate primele dosare penale împotriva lui Renat Ahmetov în baza a două articole: "Pentru evaziune fiscală " și "Tentativă de răsturnare a puterii de stat", - a declarat Pushilin. Ca bază a Codului penal al RPD a fost luat temporar Codul penal al Ucrainei.

Mai devreme Pușilin a anunțat despre începutul naționalizării în regiune. "Avînd în vedere reticența oligarhilor regionali de a plăti impozite la bugetul RPD, a fost adoptată decizia de a începe procesul de naționalizare", - a declarat Pușilin.

El a condamnat poziția omului de afaceri, Rinat Ahmetov, care a inițiat în Donbas protestul de avertizare împotriva activităților reprezentanților RPD. "Ahmetov a făcut alegerea sa, din păcate, această alegere este împotriva poporului din Donbas. Plata impozitelor la Kiev înseamnă finanțarea terorii în Donbas", - se subliniază în comunicat.

Anterior întreprinderile grupului CKM a lui Rinat Ahmetov au refuzat să plătească taxe la bugetul republicii autoproclamate. "CKM acționează exclusiv în cadrul legal și potrivit legislației în vigoare din Ucraina. Inclusiv, în termenii de deduceri fiscale în bugetele centrale și locale" , - se arată în declarația serviciului de presă al CKM.

Amintim, că guvernul autoproclamatei republici populare Donețk i-a propus miliardarului ucrainean Rinat Ahmetov să plătească impozite la bugetul "noii formațiuni statale".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?