X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova va fi întocmit un registru al viilor și vinurilor

23 mai. 2014,, 09:00   Economie
3573 0
Foto: noi.md
În Republica Moldova va fi creat Registrul viilor și vinurilor, în care va fi introdusă toată informația despre plantațiile de vie și vinurile produse în țară.

„În domeniul vitivinicol este important să avem un registru al viilor, pentru ca pe fiecare sticlă de vin să poată fi găsită informația despre solul din regiunea de producție, metodele de tratare a viei, recoltarea și prelucrarea strugurilor, data îmbutelierii vinului, conținutul produsului”, a menționat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, care a precizat că elaborarea registrului deja a început.

Potrivit estimărilor, acest document va deveni funcțional peste un an și jumătate. Memorandumul privind acordul a fost semnat astăzi între reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID), Agenția pentru Dezvoltare a Cehiei și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova. Pentru implementarea proiectului Cehia va oferi Moldovei circa 600 de mii de dolari, iar SUA – circa 500 de mii de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?