X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Lukasenko a prezis Ucrainei "tărăboi", pînă la apariția unui lider național

23 mai. 2014,, 00:25   Externe
7761 1
Foto : mediafax.ro
Situația din Ucraina se va normaliza și țara va reveni la viața pașnică doar dacă printre politicieni va apărea un lider național. Declarația a fost făcută de președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, într-un interviu cu mass-media rusească, transmite "Interfax".

"Atîta timp cît în Ucraina nu va fi un lider național, acolo va fi tărăboi, - a spus el. - În această situație este nevoie de un lider, un om care va veni să spună: da, vom face acest lucru și totul va merge".

Lukașenko a subliniat că, din punct de vedere legal, referendumurile din regiunile Donețk și Lugansk, în baza cărora au fost proclamate republicile populare Donețk și Lugansk nu au nicio importanță, inclusiv din cauza condițiilor în care au fost organizate.

"Știu foarte bine, mai bine decît oricine altcineva în Rusia, ce se întîmplă în Ucraina. Din diferite motive, prin diferite canale. Poporul a fost amețit, poporul a fost buimăcit, ei nu înțeleg ce se întîmplă. Federalizare, descentralizare, integrarea europeană și altele", - a spus el.

Liderul din Belarus a fost de acord cu omologul său rus, Vladimir Putin, care a menționat că pentru a începe reconcilierea autoritățile de la Kiev ar trebui să negocieze cu cei pe care îi numesc teroriști și separatiști, și care nu au recunoscut noul guvern. Lukașenko a avertizat că în cazul în care Kievul nu va face acest lucru, atunci "va repeta greșeala lui Ianukovici".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?