Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Reguli mai DURE pentru cei care își fac reparații în apartamente

22 mai. 2014,, 12:33   Societate
6756 3
Foto: noi.md
Lucrările de reconstrucție a apartamentelor și blocurilor, la inițiativa locatarilor, vor fi interzise de autorități. Prevederea se conține într-un proiect de lege elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, care își propune astfel să diminueze riscul construcțiilor periculoase pentru blocurile de locuit.

Astfel, potrivit proiectului, vor fi interzise intervenţiile care afectează structura de rezistenţă a blocului locativ, extinderea încăperilor din contul balcoanelor, precum şi extinderea balcoanelor şi logiilor existente, extinderea şi reamplasarea bucătăriilor şi blocurilor sanitare din contul încăperilor locuibile, reamplasarea reţelelor de apă şi canalizare, dar și intervenţii la canalele de ventilare.

Totodată, vor fi interzise lucrările de comasare a apartamentelor pe verticală, modificarea sistemelor de încălzire și acţiunile care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative cum ar fi construcţia anexelor, balcoanelor, copertinelor. Locatarii nu vor avea voie nici să schimbe culoarea faţadei în lipsa autorizaţiei de proiectare eliberate de autoritățile publice.

Pe lîngă aceste prevederi, locatarii care intenționează să efectueze lucrări de reconstrucție sau reparație în apartamente vor trebui să anunțe preventiv administratorul blocului.

Proiectul de lege va intra în vigoare după ce va fi aprobat de Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?