Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Producătorii agricoli vor fi scutiţi de plata TVA la importul tehnicii agricole

22 mai. 2014,, 11:59   Economie
3590 0
Foto: noi.md
Producătorii agricoli vor fi scutiţi de plata TVA la importul tehnicii agricole şi a echipamentelor de irigare. Guvernul a dat miercuri aviz pozitiv unui proiect de lege pentru completarea Codului fiscal al Republicii Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, a menţionat în cadrul şedinţei că în aprilie curent a intrat în vigoare modificarea la Codul fiscal, prin care a fost abrogată scutirea de TVA pentru tractoare şi tehnica agricolă.

"De la acea dată foarte mulţi agenţi economici s-au pomenit într-o situaţie dificilă. Tehnica agricolă şi tractoarele importate stau în vamă, pentru că producătorii nu dispun de surse financiare pentru a achita TVA la vămuire. Pe de altă parte, sînt stopate lucrările agricole din cauza tehnicii şi echipamentelor uzate", se spune în nota informativă a proiectului.

Autorii proiectului susţin că scutirea de TVA va permite majorarea suprafeţelor irigate.

Totodată, prin scutirea de TVA vor fi înlăturate speculaţiile la care ar putea recurge intermediarii la importul şi vînzarea tractoarelor, tehnicii agricole şi echipamentelor de irigare.

"Producerea culturilor cu valoare adăugată înaltă presupune investiţii în sectorul agrar efectuate de producătorii agricoli, iar statul urmează să promoveze politici de dezvoltare a sectorului", se spune în nota informativă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?