Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Andrievschi: Ambasadorii noştri peste hotare nu-şi fac datoria pe deplin

22 mai. 2014,, 11:47   Societate
4255 2
Foto: tribuna.md
„Ambasadorii noştri peste hotare nu-şi fac datoria pe deplin. Orice vizită în Moldova a preşedinţilor, premierilor, miniştrilor altor ţări trebuie să fie însoţită de semnarea unor documente. Deocamdată însă, noi sîntem martorii doar a unor vizite de solidaritate”, aşa a comentat pentru NOI.md analistul politic Vitalie Andrievschi vizita în ţara noastră a preşedintelui Cehiei, Milos Zeman.

Interlocutorul consideră că „europenii, se pare, s-au înţeles să viziteze pe rînd Moldova şi astfel să-şi manifeste sprijinul pentru aspiraţiile noastre europene. Este foarte bine, dar aceste vizite trebuie să fie însoţite şi de altceva util pentru Moldova”.

„Noi avem un volum comercial bun cu Cehia, de aceea putem doar să salutăm vizita preşedintelui acestui stat şi să sperăm că acesta va creşte. Este necesar să întărim relaţiile cu Republica Cehă, să atragem investiţii, tehnologii înalte, să creăm întreprinderi mixte. La Bălţi se produs detalii pentru concernul german de automobile, de ce nu s-ar putea produce şi pentru «Skoda»?”, se întreabă analistul.

„Ministerul nostru al Afacerilor Externe poate fi lăudat pentru succesele obţinute în promovarea imaginii Moldovei în Europa şi în întreaga lume, însă în alte direcţii, precum creşterea volumului comerţului şi mai ales a exportului mărfurilor noastre, atragerea investiţiilor în ţară, a turiştilor – ambasadorii noştri nu îşi fac treaba. Ei trebuie apreciaţi anume după aceşti indicatori, dar nu după atitudinea bună faţă de noi”, consideră Andrievschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?