X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ceban s-a întîlnit cu agenții economici care dețin gherete în Chișinău

13 dec. 2019,, 15:18   Capitala
3582 0

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, s-a întîlnit astăzi cu reprezentanții companiilor care dețin gherete specializate în comercializarea produselor de tutungerie amplasate pe străzile capitalei, scrie Noi.md.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, acesta a scris că unitățile comerciale stradale își desfășură activitatea, contrar legii, în apropierea instituțiilor educaționale și medicale. Iată de ce, conform legii în ultemele 4 zile au fost evacuate 45 de gherete.

”În cadrul discuției, am chemat agenții economici să se conformeze legislației în vigoare, în contextul în care municipalitatea i-a preavizat repetat pe aceștia, pe parcursul anului curent, ca să-și reorganizeze activitatea, pentru a se încadra în cîmpul legal. Le-am spus că nu voi negocia încălcarea legislației, care pune în pericol sănătatea copiilor, sănătatea publică, dar nici aspectul estetic al orașului”, a scris Ceban.

Potrivit primarului, agenții economici au venit nepregătiți la municipalitate în contextul clarificării situației gheretelor.

”Plus mi-au spus că anterior au avut înțelegeri cu pretorii cu altcineva pentru a continua activitatea, repet ,, ilegal ,,. Am solicitat ca marți la următoarea ședință, care este stabilită la ora 12 să vină cu o foaie de parcurs precum și cu lista persoanelor care au rămas fără locuri de muncă. În caz că acești oameni nu vor fi imediat reangajați de către agenții economici, să poată beneficia de suport financiar pentru o anumită perioadă de timp din partea administrației publice locale, pînă vor fi identificate soluții pentru a fi angajați”, a conchis primarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?