X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Ucraina și-a confirmat disponibilitatea de a susţine procesul de reglementare a conflictului transnistrean

21 mai. 2014,, 13:15   Societate
3388 3
Foto: noi.md
Ucraina este gata şi în continuare să susţină procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Despre aceasta a declarat ieri reprezentantul special al Ucrainei pentru conflictul transnistrean, Andrei Veselovschi, în cadrul unei întrevederi la Chişinău cu vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Biroul pentru Reintegrare, părţile au discutat situaţia din procesul de negocieri, pregătirile pentru următoarea rundă de negocieri în formatul "5+2", planificată să aibă loc pe 5-6 iunie la Viena.

Carpov a menţionat inadmisibilitatea acţiunilor unilaterale, care pot duce la subminarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean, subliniind că toate problemele trebuie rezolvate în cadrul actualelor mecanisme de dialog.

Potrivit lui, autorităţile Moldovei fac tot posibilul pentru continuarea discuţiilor în formatul "5+2" şi stabilirea deciziilor ce vor permite apropierea celor două maluri ale Nistrului.

Veselovschi, de asemenea, a pledat pentru menţinerea dialogului politic între participanţii procesului de negocieri în conformitate cu principiile şi procedurile formatului "5+2".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?