X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Incendiu într-un club de noapte din capitală (FOTO)

12 dec. 2019,, 08:42   Capitala
7924 0

Într-un club de noapte din sectorul Botanica al capitalei a izbucnit un incendiu puternic, în urma incediului cel puțin 250 de oameni au avut de suferit.

Din fericire este scenariul unei aplicații, desfășurate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, noaptea trecută într-un club de noapte de pe strada Dacia 27 din capitală, scrie Noi.md.

Potrivit scenariului, apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 00:24. Prima informaţie furnizată operatorilor a fost despre un local de noapte cuprins de flăcări, dar şi despre multiple victime care se aflau în interior. La faţa locului au fost alertate toate serviciile de urgenţă pentru intervenţie în situaţii excepționale.

Pompierii au avut misiunea de a face cercetarea la faţa locului, evacuarea şi salvarea persoanelor din interiorul localului, dar şi stingerea incendiului de proporţii. Poliţia a încercuit zona şi a început primele cercetări. La faţa locului a avut loc trierea persoanelor care au suportat traumatisme, arsuri şi leziuni, iar responsabilii au luat decizii operative privind intervenţia în lichidarea consecinţelor situaţiei excepţionale.

Potrivit scenariului, incendiul a cuprins o suprafaţă impunătoare din localul de noapte în care se aflau cel puţin 250 de oameni. La faţa locului au intervenit majoritatea autospecialelor din garnizoana municipiului Chişinău, dar şi ambulanţe de terapie intensivă. Exerciţiul a avut loc în timp real, iar echipajele de intervenție nu au cunoscut despre simulare, crezînd că intervin într-o situaţie de amploare reală.


Scopul exerciţiului a fost de a testa capacităţile de intervenţie a tuturor serviciilor de urgenţă în situaţii excepţionale în timp real şi în condiţii similare celor reale. IGSU a planificat aplicaţia similar incendiului din Clubul de noapte COLECTIV, produs în capitala României patru ani în urmă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?