Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Burgudji: Pe noi practic ne impun să nu participăm la alegerile parlamentare

20 mai. 2014,, 17:00   Societate
5268 4
Foto : resurs.md
„Rezultatele sau mai exact lipsa unor înțelegeri la ședința de astăzi a grupului de lucru privind statutul special al UTA Găgăuzia tot mai mult creează impresia că, în pofida declarațiilor autorităților moldovenești privind dorința de a schimba lucrurile în bine, are loc mușamalizarea problemei și tergiversarea timpului. Astfel, pe noi practic ne împing spre organizarea unui referendum privind participarea autonomiei găgăuze la alegerile parlamentare din Moldova”, a declarat pentru NOI.md deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Ivan Burgudji.

Potrivit interlocutorului, în loc de cinci membri ai grupului de lucru din partea Parlamentului Republicii Moldova la ședință s-au prezentat doar trei, dar și ei au recunoscut că nu sînt împuterniciți să ia vreo decizie.

„Mai mult, nouă ni s-a propus proiectul privind modificarea Legii cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, prin care sîntem lipsiți de orice privilegii și sîntem egalați în drepturi cu un raion de rînd, ceea ce este inadmisibil. Unicul lucru asupra căruia am convenit este organizarea în timpul apropiat a unei mese rotunde cu participarea reprezentanților tuturor partidelor politice, pentru a discuta cerința noastră privind acordarea autonomiei a cinci mandate în Parlamentul Moldovei”, a precizat deputatul.

„Le-am amintit deputaților moldoveni că nu noi trebuie să modificăm Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, ci legile moldovenești trebuie aduse în concordanță cu acest document”, a subliniat Burgudji.

Interlocutorul a confirmat că la Comrat există o „inițiativă hazlie” de a crea împreună cu Găgăuzia, raionul Taraclia, Transnistria și alte raioane care vor dori o federație, unde va fi invitată și Moldova, pentru a păstra inviolabilitatea hotarelor actuale. Țineți minte că în fiecare glumă există și un sîmbure de … glumă?
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?