X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Leancă explică de ce salariile profesorilor vor fi majorate cu doar 27%

20 mai. 2014,, 11:05   Societate
3900 4
Foto: noi.md
Majorarea salariilor profesorilor cu 50 la sută în acest an este imposibilă, întrucît în urma acestei măsuri, Guvernul ar putea intra în incapacitate de plată. Așa a explicat premierul Iurie Leancă decizia executivului de a nu da curs revendicărilor cadrelor didactice privind majorările salariale. Leancă a venit cu precizările de rigoare în cadrul unei emisiuni la un post de radio.

Premierul a precizat că, din motive obiective, în acest an este posibilă o majorare salarială de 27 la sută în cazul profesorilor.

„Într-un an electoral, tentația de a merge pe anumite filiere foarte populiste, să majorăm salariile cum solicită sindicatele cu 50%, nu ar fi o problemă pentru anul acesta, ci pentru anul viitor. De unde vom lua aceste resurse financiare?!”, a spus Leancă.

Șeful executivului a subliniat că actuala guvernare se deosebește de cea comunistă prin decizii calculate, care vor avea efecte pe termen lung și nu prin acțiuni populiste.

„Noi nu dorim să lăsăm celor care vor prelua actul guvernării, după noiembrie 2014, indicii bugetari pe care ni le-au lăsat nouă comuniștii în 2009. Noi a trebuit să strîngem tare de tot cureaua. Noi vrem să mergem pentru aceste îmbunătățiri sociale pentru oamenii muncii, dar vrem să o facem de o manieră durabilă, astfel că la anul să ne permitem să achităm același spot salarial pe care îl oferim”, a explicat Leancă.

Amintim că anterior, sindicatele din domeniul învățămîntului au cerut o majorare salarială de 50 la sută începînd cu luna iunie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?