Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cinci tablouri furate în urmă cu 40 de ani, întoarse muzeului german

7 dec. 2019,, 16:31   Externe
2830 0

Cinci tablouri ale unor maeștri, care au fost furate de acolo acum 40 de ani, vor reveni la Muzeul Castelului Friedenstein din Turingia. Acest lucru a fost raportat de către administrația muzeului, scrie Der Spiegel și Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Este vorba despre pînzele lui Hans Holbein cel Bătrîn, Jan Brueghel cel Bătrîn, Anthony van Dyck, Frans Hals și Jan Leavens. Au fost furate de la Muzeul Castelului Friedenstein în decembrie 1979, citează Meduza.

Potrivit publicațiilor germane citate mai sînt, acesta a fost cel mai mare furt de artă din istoria Germaniei.

În iulie 2018, un avocat a contactat muzeul. El a spus că îi reprezintă pe proprietarii tablourilor și a spus povestea achiziției lor, care, potrivit muzeului, a fost „una neconvingătoare”.

Cu toate acestea, muzeul a purtat negocieri cu avocatul, iar el a returnat tablourile în septembrie 2019. Acum experții le verifică autenticitatea.


Muzeul notează că a promis o recompensă pentru picturi, dar nu numește suma acesteia. Der Spiegel susține că avocatul în cauză este implicat în legalizarea artei furate și că a cerut 5,25 milioane de euro pentru tablouri.

Potrivit publicației, împotriva avocatului și a clientului său, a fost deschis un caz penal pentru pretenția acestei sume de bani și pentru furt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?