COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 187(+45)   TRATAȚI 249 250     DECESE 6175(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1203
Preşedintele stiri: 2783

Experți germani despre consecințele eventualei aderări a Moldovei la Uniunea Vamală

19 mai. 2014,, 12:09   Economie
5264 5
Foto: dw.de
În cazul în care va decide să adere la Uniunea Vamală, Republica Moldova va fi nevoită să achite tarife mai mari pentru servicii şi bunuri. Mai mult, aceasta ar putea fi sancționată de Organizația Mondială a Comerțului pentru decizii unilaterale. Cel puțin asta susțin membrii Echipei Economice Germane pentru Moldova, care au vorbit despre problemele cu care s-ar confrunta țară noastră în cazul integrării în Uniunea Vamală, notează IPN.

Şeful Echipei Germane pentru Moldova, Ricardo Giucci, a remarcat că Uniunea Vamală este un proiect care se confruntă cu probleme de constituire. Economistul se arată convins că în Uniunea Vamală ţările nu au libertatea alegerii. Astfel, dacă Rusia stabileşte un anumit tarif pentru un serviciu, celelalte state din Uniunea Vamală nu pot să instituie un alt tarif.

În context, experţii Echipei Germane Moldova recomandă autorităţilor de la Chişinău să spună ferm Kremlinului că sînt cointeresate doar de relaţiile comerciale, nu şi de oferta de aderare la Uniunea Vamală.
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?