X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cricova va avea propriile atribute de stat

19 mai. 2014,, 10:03   Societate
5078 0
Foto: ipn.md
La 22 mai, de hramul orașului Cricova vor fi prezentate imnul, drapelul și stema localităţii, scrie Info-Prim Neo www.ipn.md.

Potrivit primarului orașului, Valentin Guţan, aceste simboluri au fost elaborate de către consiliul municipal local și aprobate de către Comisia Națională de Heraldică. Textul imnului a fost scris de Radmila Popovici-Paraschiv, muzica îi aparține Marianei Ungur. Autorii stemei și steagului oraşului Cricova sînt doctorul în ştiinţe Silviu Tabac și membra Academiei de Științe a Moldovei, pictoriţa Mariana Şlapac.

"Pentru înregistrarea, interpretarea și adaptarea muzicală a imnului au fost alocaţi 24.000 de lei. În ceea ce privește stema și steagul, acestea au costat 6000 de lei", a spus primarul.

Surprizele plăcute vor continua cu acțiunea de ajutorare a celor mai în vîrstă locuitori ai Cricovei, de peste 90 de ani, iar în seara aceleiași zile, în scena centrală a orașului vor evolua formaţii muzicale şi interpreţi din localitate. Concertul se va încheia cu un foc de artificii impresionant.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?