X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Carnea de pasăre din Moldova nu va apărea degrabă pe pieţele europene?

18 mai. 2014,, 11:00   Economie
7777 7
Foto: inpress.ua
Moldova ar putea începe exportul producţiei din carne de pasăre în Uniunea Europeană după implementarea Planului naţional de control al reziduurilor, conform standardelor europene, relatează NOI.md.

Despre aceasta a declarat comisarul european pentru protecţia consumatorului, Tonio Borg, în cadrul întrevederii la Bruxelles cu ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Moldovei, Vasile Bumacov. Oficialii au discutat referitor la exportul de produse avicole, inclusiv ouăle de găină, din Republica Moldova în ţările Uniunii Europene.

Demararea exportului de produse avicole se va produce după implementarea Planului naţional de control al reziduurilor, conform cerinţelor legislaţiei UE. Precum a menţionat Tonio Borg, pentru a corespunde cerinţelor UE, producătorii de carne şi ouă de pasăre trebuie să efectueze acţiuni de modernizare şi restructurare a unităţilor de creştere şi procesare a produselor avicole, să implementeze cerinţele de igienă în unităţile de producere/procesare conform principiilor HACCP (conceptul ce prevede identificarea sistematică, evaluarea şi controlul cu factorii de risc, ce influenţează semnificativ asupra securităţii producţiei). Totodată, ei trebuie să implementeze strict programele de autocontrol referitoare la prevalenţa salmonelei în efective de animale, carne de pasăre şi ouă pentru consum, precum şi regulile de trasabilitate a acestor produse.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?