X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ion Prisăcaru: Fiscul va fi abilitat cu dreptul de urmărire penală

17 mai. 2014,, 10:48   Societate
5321 0
Foto: noi.md
"Serviciul Fiscal de Stat urmează să fie abilitat cu dreptul de urmărire penală, potrivit unui proiect de lege în acest sens, care a primit deja avizul Ministerului Finanţelor şi urmează să fie transmis Guvernului", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, şeful IFPS, Ion Prisăcaru.

Potrivit agenţiei "Infotag", Ion Prisăcaru a menţionat că, pentru a avea mai multă eficienţă, Serviciul Fiscal trebuie să aibă dreptul la urmărire penală.

Şeful IFPS a menţionat că Misiunea Fondului Monetar Internaţional a avut întrevederi cu instituţiile de drept existente şi acestea nu se opun iniţiativei.

"Este nevoie de susţinere în primul rînd din partea Guvernului şi ulterior vom ajunge să convingem şi corpul deputaţilor, fără de care nu vom putea promova aceste modificări la legislaţie. Misiunea FMI a avut întrevederi cu instituţiile de drept existente, astfel ca şi noi să devenim instituţie de drept – şi nu se opun. Ministerul Afacerilor Interne este deschis şi şi-a arătat disponibilitatea de a ne transmite fraudele fiscale. Rămîn fraudele economice, au ei cu ce se ocupa. De asemenea, avem şi susţinerea Ministerului Finanţelor şi a Guvernului", a afirmat Ion Prisăcaru.

Întrebat de presă dacă proiectul de lege va fi adoptat de actualul parlament, el şi-a exprimat speranţa ca actul normativ să fie votat "pînă la sfîrşitul sesiunii curente".

Ion Prisăcaru a afirmat că, din cîte cunoaşte, Ministerul Finanţelor a formulat unele obiecţii, urmînd ca documentul să ajungă la Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?