X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Barroso: Acordul de asociere nu reprezintă scopul ultim al relației UE-Republica Moldova

16 mai. 2014,, 10:20   Societate
2484 1
Foto: agerpres.ro
Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat joi că nu vede Acordul de asociere cu Republica Moldova ca pe un sfîrșit de drum și că nu crede că acesta va constitui scopul ultim al relației UE-Moldova.

"Privind Acordul de asociere, permiteți-mi să spun că nu îl vedem ca pe un sfîrșit de drum, pot să spun că nu va constitui scopul ultim al relației UE-Moldova. Vreau să vă spun că eu cred în perspectiva europeană a Moldovei", a declarat Barroso în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul R. Moldova, Iurie Leancă.

Premierul Leancă i-a mulțumit lui Barroso pentru această afirmație. "Vă mulțumesc, și vorbesc în numele cetățenilor din R. Moldova, pentru că recunoașteți clar perspectivele europene ale R. Moldova, pentru că acționăm în baza presupunerii că nu există alternative la eforturile noastre de a construi o democrație funcțională, stabilă și prosperă decît să continuăm pe aceeași cale și aceeași linie a integrării europene", a spus Iurie Leancă.

Jose Manuel Barroso a anunțat că va efectua o vizită în Republica Moldova la 12 iunie, unde va deschide o conferință de investiții la Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?