X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Domeniul în care autoritățile au cele mai multe restanțe (VIDEO)

14 mai. 2014,, 10:57   Societate
3383 1
Foto: noi.md
Implementarea acțiunilor prevăzute în Strategia de reformă a justiţiei decurge în continuare anevoios, iar autoritățile responsabile rămîn restanțiere în mai multe privințe. Atenționare a fost făcută astăzi de experții Asociației „Promo-LEX”. Aceștia au prezentat un raport pe marginea modului în care instituțiile competente și-au îndeplinit sarcinile în perioada 1 ianuarie – 31 martie curent.

„Progresul de implementare al acțiunilor este destul de lent. Din totalul de 264 de acțiuni ce urmau a fi realizate 157 au fost realizate. În această perioadă instituțiile responsabile nu au realizat nicio acțiune și nici nu s-au grăbit să recupereze restanțele. Observăm că restanțele se țin încă din 2012. Încurajăm autoritățile să întreprindă eforturi sporite. În total avem 107 acțiuni nerealizate”, a explicat unul dintre autorii raportului, Olesea Stamate.

Restanțe mari la capitolul realizării acțiunilor de reformare a justiției au și instituțiile anticorupție, care nu au îndeplinit obiectivele trasate în perioada 1 ianuarie – 31 martie. Experții recomandă autorităților să accelereze ritmul de implementare a reformei, întrucît în perioada electorală, există riscul ca procesul de reformare să fie blocat.

„Ne apropiem de perioada electorală, timp în care va fi foarte dificil să se opereze anumite modificări legislative, care, conform strategiei, sînt mai puțin populare. Pe moment, cît nu a început campania, recomandăm autorităților să depună efort pentru a recupera restanțele”, a precizat expertul Pavel Postică.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?