X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Producătorii agricoli sărbătoresc victoria – Strategia a fost semnată

13 mai. 2014,, 14:37   Economie
4476 0
Foto: noi.md
Pe adresa redacției portalului NOI.md a parvenit un mesaj de mulțumire din partea președintelui Asociației Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari, pentru reflectarea amplă și obiectivă a problemelor dezvoltării sectorului agrar al Republicii Moldova.

În scrisoare se menționează că ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, totuși a semnat Strategia națională de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, aprobată acum două luni de Guvern.

În urma unei confruntări îndelungate dintre instituțiile de resort, s-a decis că de gestionarea fondurilor pentru dezvoltarea agriculturii și mediului rural în ceea ce ține de infrastructura necesară pentru agrobusiness se va ocupa Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, ceea ce corespunde formulei clasice europene.

Adoptarea acestei strategii va asigura Moldovei accesul la fondurile europene ale Programului european de vecinătate pentru agricultură şi dezvoltarea regiunilor rurale (ENPARD), iar aceasta înseamnă sute de milioane de euro anual.

Amintim că Strategia națională de dezvoltare a agriculturii și mediului rural a fost aprobată de Guvern încă pe 12 martie, însă nu a putut intra în vigoare din cauza refuzului ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, de a semna acest document. În această situație, producătorii agricoli au amenințat cu acțiuni de protest de amploare, dacă documentul nu va deveni lege pînă pe 28 mai.

„Însă este doar o primă victorie a noastră. Rămîne deschisă problema cu produsele petroliere, dar sînt convins că inclusiv cu ajutorul vostru vom soluționa și această problemă”, se menționează în mesajul lui Alexandru Slusari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?