X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Părintele Vitalie (Şincari): Dacă Moldova va merge cu Europa, ea este condamnată!

13 mai. 2014,, 12:45   Societate
12553 13
Foto: noi.md
Creştinismul părăseşte Lumea Veche. Mai mulți experţi califică acest proces drept unul ireversibil şi unul fără ieşire pentru întreaga civilizaţie umană. Și Moldova, care susţine valorile europene, mai devreme sau mai tîrziu, va trece Rubiconul şi îşi va aduce „contribuţia” la distrugerea Ortodoxiei, consideră parohul Bisericii „Sfîntul Gheorghe” din Chişinău, părintele Vitalie Şincari.

„Principalul pilon al civilizaţiei a devenit proclamarea omului ca cea mai mare valoare, a spus preotul, intervievat de NOI.md. – Aceasta s-a întămplat şi din cauză că punctul de vedere creştinesc asupra lumii a permis să vadă în om asemănarea cu Dumnezeu. Acest lucru este imposibil, de exemplu, în lumea islamică. Unde omul este un nimic faţă de Cel de Sus. Pentru europeni Dumnezeu este astăzi realitatea eliberatoare şi, totodată, realitatea pe care ei vor să o distrugă, deoarece aceasta este ultima barieră care îi împiedică să trăiască aşa cum doresc. Lumea o ia razna. Omenirea mereu vrea ceva şi, dacă nu există Dumnezeu ca punct suprem al dorinţelor, omul nu se poate opri în dorinţele sale. „Vreau un băieţel, vreau o fetiţă, vreau o bunică, vreau o capră, vreau să bat pe toată lumea, vreau să fiu femeie, vreau să fiu bărbat”, etc. Fiecare dorinţă este urmată de alta şi acest proces nu poate fi oprit. Setea de dorinţă îl face pe om să-l excludă pe Dumnezeu din viaţa sa, deoarece El este o frînă ce îl împiedică să fie bestie. Şi iată este deja paradoxală situaţia în care Dumnezeu îl eliberează pe om, iar omul se foloseşte de această libertate nu spre beneficiu, ci pentru a-L ucide pe Dumnezeu, ca pe ultimul supraveghetor al vieţii sale. E ca un scafandru care taie tuburile ce îl împiedică să se ducă la fund, uitînd că în aceste tuburi se află oxigenul vital şi apa fierbinte. În Europa creştinismul într-adevăr moare şi acesta este un fapt împlinit. Însă locul sfînt nu este gol niciodată şi, de aceea, în locul acestuia vor veni cei pentru care Dumnezeu este important, în primul rînd – islamul. Cauza principală a urii lumii islamice faţă de europeni este legată de faptul că pentru europeni Dumnezeu nu înseamnă nimic, iar pentru lumea islamului – Allah Akbar. În acest sens europenii sînt condamnaţi, lucru confirmat şi de concursul modern „Eurovision” şi alte concursuri, care formează opinia europenilor despre valorile liberale, despre un anumit adevăr.

Discuţiile despre valorile europene în contextul Moldovei sînt ridicole, deoarece nimeni din guvernul nostru nu va numi o valoare care este la ei şi nu este la noi. Excepţie face doar o singură „valoare”, ce generează nemulţumirea oricărui bărbat şi femei normale. Europa construieşte astăzi un nou om – un om fără Dumnezeu, omul căruia îi este permis orice, omul care s-a urcat singur pe tron şi vrea să fie Dumnezeu. În acest proces de schimbare Moldova se va opune mai mult timp, însă autorităţile noastre adoptă legi ce ne apropie de această limită. Şi în momentul în care oamenii noştri vor fi la fel de sătui, ei vor păşi destul de calm peste această limită „inutilă”. Atunci, sînt absolut convins, Universul va apăsa pe buton şi va spune: iertaţi-ne oameni, aţi făcut o greşeală de neiertat şi veţi fi reformataţi!”, a conchis părintele Vitalie.
5
1
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?