Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Dodon anunță șapte măsuri sociale de viitor

18 noi. 2019,, 09:27   Politică
9674 12

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuțat o serie de măsuri sociale, după ce a avut o întrevedere de lucru cu prim-ministrul Ion Chicu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, scrie Noi.md.

Astfel, potrivit șefului statului, peste 625 mii de penționari vor primi un suport de sărbătorile de iarnă în mărime de 700 , totodată va fi modificată legea pentru ca indexarea pensiilor să se producă de două ori pe ani, inițiativă anunțată anterior.

Unele categorii sociale vor primi un ajutor de la 350 la 500 de lei pentru perioada rece a anului, iar în cazul decesului unuia dintre soți, pe o perioadă de cinci ani, unul dintre soți va primei pensia soțului decedat.

Totodată, urmează să crească și alocații lunare pentru veterani, de la 100 la 300 de lei, indemnizațiile pentru specialiștii din domeniul medical și farmaceutic la fel vor crește, iar salariile în sectorul bugetar vor fi majorate în mediu cu 10 %.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?