Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

SITUAŢIE TENSIONATĂ între România şi Rusia. Moscova ameninţă cu riposte la ÎNCHIDEREA SPAŢIULUI AERIAN

13 mai. 2014,, 09:59   Externe
5804 11
Foto: antena3.ro
Situaţie din ce în ce mai tensionată între Rusia şi România, în contextul conflictului ucrainean. În timp ce preşedintele Traian Băsescu şi vicepremierul rus se luptă în numărul de pahare cu alcool băute, alţi oficiali ruşi spun că Moscova poate riposta în faţa oricărui stat care îşi închide spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti.

În plus, şi asta nu face decît să confirme gravitatea situaţiei, tot mai mulţi oficiali internaţionali venind la Bucureşti. Azi a fost adjunctul şefului CIA, iar în următoarea săptămînă sunt aşteptaţi în România şeful NATO, vicepreşedintele american Joe Biden şi şeful Pentagonului, Chuck Hagel.

Orice stat care adoptă măsuri ostile faţă de Rusia, în special închiderea spaţiului său aerian pentru avioanele ruseşti, trebuie să ştie că poate face obiectul unei riposte, a declarat luni Aleksei Puşkov, şeful comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei.

"Orice stat care realizează acţiuni ostile faţă de Rusia trebuie să fie conştient că va putea face obiectul unei riposte de aceeaşi natură. Adică dacă noi avem impresia că Rusia suferă în prezent presiuni, în special prin interdicţia zborurilor avioanelor guvernamentale, este timpul să arătăm că suntem capabili să ripostăm", a declarat Puşkov pentru agenţia rusă RIA Novosti, informează Mediafax.

Sîmbătă, România şi Ucraina şi-au închis spaţiul aerian pentru un avion guvernamental rus care îl avea la bord pe ministrul Culturii Vladimir Medinsko şi un grup de deputaţi, între care şeful comitetului pentru CSI (Comunitatea Statelor Independente) din cadrul Dumei, Leonid Sluţki, vizat de sancţiunile UE, precizează RIA Novosti.

Delegaţia care l-a însoţit pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin în Transnistria a sosit sîmbătă seara la Moscova cu un avion de linie, după ce autorităţile de la Kiev ar fi interzis tranzitarea spaţiului aerian al Ucrainei de către avionului lui Rogozin.

Rogozin a anunţat sîmbătă că a revenit la Moscova, din Republica Moldova, în pofida faptului că avionul său a fost obligat de avioane ucrainene de interceptare să se se întoarcă din drum, la Chişinău.

El a acuzat România că nu i-a permis avionului său, la solicitarea Statelor Unite, să se întoarcă la Moscova prin spaţiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziştilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?