Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Declarații din CMC: Schimbări de care s-ar putea bucura locuitorii Capitalei (VIDEO)

15 noi. 2019,, 18:38   Politică
6080 0

Astăzi, 15 noiembrie, a avut loc ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău.

Ion Ceban, în prima ședință la cîrma Primăriei, a reenumerat promisiuni ce vor fi făcute în următorii patru ani, transmite Noi.md.

,,În această perioadă de 4 ani de zile, pentru că avem de muncit 4 ani, să ne concentrăm pe problemele locuitorilor municipiului Chișinău, să facem ca atît orașul, cît și suburbiile să se schimbe spre bine. Asta ar însemna drumuri mai bune și trotuare, reabilitarea fondului locativ, eliminarea corupției, grija față de familiile tinere și cele bătrîne, asta ar însemna un nou impuls pentru ca municipiul Chișinău să devină o capitală veritabilă europeană”, a declarat primarul Capitalei Ion Ceban.

Consilierul PSRM, Vasilii Chirtoca este de părere că în Consiliul Municipal Chișinău nu este nevoie de politică, trebuie de rezolvat în primul rînd problemele Capitalei: ,,Au trecut deja 12 ani de degradare, putem spune sincer acest lucru... Noi trebuie să ne împăcăm, să facem ca cît mai repede să aprobăm bugetul, să împărțim funcțiile și să ne apucăm de lucru”.

Noul viceprimar al Capitalei, Victor Chironda a enumerat cîteva probleme primordiale care, în opinia sa, trebuie rezolvate în viitorul apropiat:


,,Pentru mine, prioritar este transportul public, infrastructura pietonală, amenajarea spațiilor publice.... lucruri de care depinde confortul oamenilor din Chișinău”.

Totodată, consilierul socialist Nicolae Pascaru spune că acum, în primul rînd, trebuie de pregătit orașul pentru iarnă.

,,Mai departe sînt multe în școli, grădinițe...în aceste domenii... Probleme sînt tare multe... Trebuie să avem un oraș curat, de o plăcere să fie pentru toți”.

Vedeți mai multe detalii în materialul video de mai jos:

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?