Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Noua invenție: Piele artificială din cactus

16 noi. 2019,, 01:30   Externe
5251 0

În efortul pentru protecția animalelor și adoptarea unui stil de viață vegan, doi inventatori din Mexic au creat o alternativă la piele naturală din cactus.

Fibra unui anumit tip de cactus intitulat nopal a fost transformată în imitație de piele de către doi inventatori din Mexic. Numele lor este Adrian Lopez și Marte Cazarez. Din Guadalajara, cei doi și-au prezentat alternativa la piele tîrgul de la Milano de acum aproximativ o lună, Lineapelle International Leather Trade.

Procesul de creație al noului material a durat aproximativ doi ani, iar creatorii săi laudă imitația de piele pentru faptul că, pe lîngă faptul că este prietenos cu mediul înconjurător, e un material care respiră și rezistă cel puțin zece ani.

Conform publicației El Heraldo de Mexico, această invenție ajunge pe piață într-o perioadă în care tot mai mulți consumatori și companii de modă încearcă să renunțe la imitațiile de piele tradiționale. Acele foloseau o fibră de plastic derivată din petrol, erau greu de curățat și nu ”respirau” la fel de bine precum pielea naturală sau precum invenția mexicanilor.

Premisa noului material a fost una cît se poate de simplă. ”Cactusul are multe aplicații cosmetice, în șamponuri, creme. Așa că ne-am gîndit, dacă este bun pentru piele, de ce să nu creem piele din el?”, a explicat Cazarez. În mod previzibil, pînă la materializarea visului lor, au avut parte de multe descurajări și majoritatea cunoscuților lor au clasificat ideea ca fiind nebunească.


”Mexicul are potențialul să inoveze, mai ales cu cactusul nopal, care este simbolul țării. Dar atît de mulți oameni ne-au spus că sîntem nebuni! Chiar și inginerii noștrii ne-au spus că așa ceva nu este realizabil. Am răspuns: de ce nu? sîntem în Mexic, sîntem Mexicani, ce materie primă este mai potrivită pentru exploatare de către noi, dacă nu nopalul? Crește singur, nu are nevoie să fie udat și nu risipește apă.

Atunci am început să experimentăm cu nopalul și, după mai multe teste, am fost capabili să dezvoltăm un material rezistent.”, a explicat Lopez.

Curajul celor doi mexicani nu a pornit însă de nicăieri. Și-au luat inspirația din alte cîteva alternative vegane la materiale tradiționale care există deja. Printre exemplele menționate se numără Frumat, un material textil italian realizat din procesarea merelor și Pinatex, un material textil brazilian țesut din frunzele de ananas.

Materialul care va ajunge pe piață în curînd este o combinație între nopal și bumbac. Pare premium și are un aspect foarte similar cu cel al pielii autentice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?