Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dosarul autobuzelor: Sechestru de peste 3 milioane lei aplicat de către procurorii

14 noi. 2019,, 10:12   Societate
2309 0

Instanța de judecată a admis demersurile procurorilor de aplicare a sechestrului pe mai multe bunuri, în sumă de peste 3.000.000 lei, în cazul licitației și achizițiilor efectuate pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău, scrie Noi.md.

Sechestrul a fost aplicat asupra bunurilor mobile și imobile (automobile de lux, apartamente), care aparțin bănuiților în cauza penală privind licitația în dosarul achiziționării unui număr de 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru acest parc de autobuze. La etapa curentă a investigațiilor, bănuiții sînt patru la număr, care ar fi comis faptele pentru care sînt cercetați în exercițiul unor funcții de decizie în administrația publică.

Astfel, în rezultatul investigațiilor financiare paralele, desfășurate în cadrul infracțiunii generatoare de profit, la 8 noiembrie curent, de către Direcția Generală urmărire penală a IGP al MAI a fost pornită urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari, care este investigată de comun cu procurorii PCCOCS.

Iar urmare a ședințelor de judecată din săptămîna curentă, procurorii au aplicat sechestru asupra bunurilor bănuiților, ca măsură necesară înfăptuirii justiției. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o amendă în mărime de pînă la 117.500 lei sau pedeapsă cu închisoare de pînă la 5 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, de pînă la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Este de menționat că organul de urmărire penală și procurorii acordă o atenție deosebită laturii financiare a infracțiunilor examinate. În acest context, este extrem de valoroasă contribuția la instruirile desfășurate la subiectul investigațiilor financiare paralele în cadrul programelor dezvoltate de ambasada SUA la Chișinău, în parteneriat cu Organizația Internațională a Migrației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?