X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Kissinger: INCITAREA la CONFLICT în Ucraina nu intra în planurile lui Putin

12 mai. 2014,, 02:05   Externe
6861 17
Фото: kavkaz.ge
Celebrul politician și geostrateg, fostul secretar de stat american Henry Kissinger a declarat că este puțin probabil ca incitarea la conflict în Ucraina să fi fost parte din planurile președintelui rus Vladimir Putin. Într-un interviu cu CNN politicianul american a remarcat faptul că, în ultimii ani, Rusia a căutat să demonstreze progresivitatea sa, așa că este puțin probabil ca "el (Vladimir Putin) să fi planificat să aducă Ucraina la criza".

Fostul secretar de stat al Statelor Unite (1973-1977) crede că V. Putin pur și simplu a fost nevoit să reacționeze la evenimentele din sud-estul Ucrainei, care "au ieșit de sub controlul său".

În plus, Kissinger a remarcat că toți oamenii celebi ruși cu care s-a întîlnit vreodată, inclusiv Alexandr Soljenițîn și Iosif Brodski "percepeau Ucraina ca parte a culturii ruse".

Amintim că recent, Washington Post a publicart un articol semnat de H.Kissinger, în care el declară că Ucraina nu ar trebui să fie percepută de către comunitatea internațională ca o țară care ocupă "fie poziția Occidentului, fie poziția Răsăritului", dar ca un stat chemat să fie "o punte de legătură între ele". În plus, politicianul subliniază că "demonizarea lui Putin nu este politică. Aceasta este doar o încercare de a justifica lipsa ei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?