X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Premierul Iurie Leancă va participa săptămîna viitoare la Reuniunea anuală a Bordului de Guvernatori al BERD

8 mai. 2014,, 09:45   Politică
2865 1
Foto: noi.md
O delegaţie a Republicii Moldova, în frunte cu premierul Iurie Leancă, va participa săptămîna viitoare, pe 14-15 mai, la Reuniunea anuală a Bordului de Guvernatori al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care se va desfăşura la Varşovia, Polonia.

Potrivit agenţiei "Infotag", Guvernul a aprobat miercuri componenţa nominală a delegaţiei în legătură cu această vizită.

Din componenţa delegaţiei vor face parte vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, viceministrul Economiei Tudor Copaci, directorul executiv al Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova, Dona Şcola, prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale, Marin Moloşag, şi cîţiva consilieri ai premierului.

Premierul Iurie Leancă a propus ca din delegaţie să facă parte şi ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, precizînd că la reuniunea de la Varşovia va participa şi ministrul polonez al Agriculturii.

"Polonia este un partener al Republicii Moldova şi, după cum cunoaşteţi, ne va acorda 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea agriculturii", a spus premierul.

BERD este o instituţie financiară internaţională, fondată la 29 mai 1990, şi reuneşte 62 de ţări. În prezent, BERD oferă suport ţărilor din CSI, Europa Centrală şi Europa de Sud-Est, care se află în tranziţie la economia de piaţă. Republica Moldova a devenit membru al BERD la 5 mai 1992.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?