X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Înfrîngerea Cristinei Scarlat ‒ mistică sau împrejurări? Opinia experţilor

7 mai. 2014,, 12:05   Showbiz
7166 8
Foto: facebook.com
Cristina Scarlat şi echipa ei nu s-au calificat în finala concursului «Eurovision». Ce a împiedicat-o pe cîntăreața din Republica Moldova să acumuleze punctele necesare ca să poată concura pentru titlul de cea mai bună? Opiniile experților de muzică din Moldova cu privire la acest subiect sînt împărțite.

Solicitat de NOI.md, directorul artistic al Filarmonicii Naționale, compozitorul Marian Stîrcea și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu evoluția cîntăreței la Kopenhaga.

„Evoluția Cristinei în semifinală m-a dezamăgit. Ea are o voce foarte bună, dar nu a cîntat bine, este posibil să fi fost vorba de emoții. De la bun început am spus că melodia Cristinei este imperfectă. Am sperat că ei vor ajusta cîntecul, corectîndu-l, dar şi că vor interveni la orchestrație, sunet. Comparativ cu compozițiile anterioare și ulterioare din concurs, a ei s-a pierdut pur şi simplu. Nici originalitatea punerii în scenă a numărului nu a fost justificată”.

Președintele juriului etapei naţionale a concursului, compozitorul Anatol Chiriac, dimpotrivă, este foarte mulțumit de prestația interpretei promovate de el.

„Totul a fost bine, pur şi simplu am ajuns în semifinala în care nu era România, care ne-ar fi putut acorda 12 puncte, a spus pentru NOI.md Anatol Chiriac. ‒ Nu a fost un real ajutor, dar nu pentru că Cristina ar făcut ceva greșit. În opinia mea, ea, dimpotrivă, a evoluat mult prea bine, vocea ei a sunat minunat. Pur şi simplu țările votează pentru ai "lor", dar şi concurenții de ieri au fost unul mai puternic decît altul. Înaintea Cristinei a evoluat un cîntăreţ de operă din Belgia, iar după ea – interpreta din San Marino, care şi ea e o vocalistă minunată. Dacă Cristina ar fi evoluat în cealaltă semifinală, sînt sigur că rezultatele ar fi fost altele. Nu a avut noroc pur şi simplu, dar şi acest număr 11 e mistic, e destul să ne amintim de evenimentele din 11 septembrie", consideră Chiriac.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?