Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Veteranii Moldovei l-au rugat pe Iuri Antonov să nu să cînte la concertul organizat de PDM

6 mai. 2014,, 14:00   Societate
7646 12
Foto: starlife.ru
Consiliul Organizaţiei Veteranilor din Republica Moldova a făcut publică scrisoarea deschisă adresată artistului poporului din Rusia, Iuri Antonov, îndemnîndu-l să nu participe la concertul organizat de Partidul Democrat din Moldova, preconizat pentru 9 mai la Chișinău.

„Se doreşte atragerea Dumneavoastră în jocuri politice murdare, care au loc astăzi în Republica Moldova. Promovarea intensă a concertului cu participarea Dvs. este o provocare reală a forțelor antirusești, cărora le sînt străine nu numai valorile Marii Victorii, ci și relațiile dintre Republica Moldova și Rusia. Organizatorii acestui eveniment ‒ membrii Partidului Democrat din Moldova, care în țara noastră sînt numiți nu altfel decît «vlasoviști politici», vor să folosească reputația Dvs. pentru a organiza un scandal cinic”, se spune în scrisoare.

Veteranii l-au rugat să ia în considerare faptul că în ultimii ani Partidul Democrat a încercat în mod activ să minimalizeze semnificația Marii Victorii și să perturbe celebrarea acesteia la Chișinău. „De asemenea, noi ţinem minte cum aceştia au distrus florile aduse de către chişinăuieni la Complexul Memorial „Eternitate” în anul 2010, cum la 9 mai au organizat distribuirea "crucilor de doliu" veteranilor, ca simbol al înfrîngerii "Basarabiei române în al Doilea Război Mondial". Prin eforturile membrilor anume acestui Partid Democrat, în anul 2011, uneia dintre străzile din suburbiile Chișinăului i s-a dat numele dictatorului român fascist și criminalului de război Ion Antonescu", se menţionează în mesaj.

Antonov a fost rugat să-şi amîne vizita la Chișinău pentru o altă zi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?