Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

„Integrarea Eurasiatică” a făcut public programul vizitei lui Dmitri Rogozin la Tiraspol

6 mai. 2014,, 12:43   Societate
5250 1
Foto: eastbook.eu
Organizaţia „Integrarea Eurasiatică” a făcut public programul vizitei vicepremierului Federaţiei Ruse Dmitri Rogozin, aşteptat la Tiraspol pe 9 mai. Potrivit agenţiei "Infotag", „Integrarea Eurasiatică” a anunţat că "vicepremierul Federației Ruse Rogozin va controla construcţia obiectelor sociale, care sÎnt edificate din sursele de asistenţa umanitară oferite de Rusia".

"Declaraţia privind startul realizării pe teritoriul întregii RMN a programului rus în care au fost incluse 12 obiective (grădiniţe de copii, şcoli, dar şi o serie de alte obiective mari de sănătate şi educaţie) a fost făcută de Rogozin la Tiraspol exact acum un an – de Ziua Victoriei. La sfîrşitul anului 2013 programul a fost extins: s-au alocat fonduri pentru construcţia unui centru perinatal şi a unei uzine de beton. În total, Rusia a alocat pentru programul umanitar aproape 5 miliarde de ruble ruseşti. Proiectul este realizat de organizaţia necomercială autonomă "Integrarea Eurasiatică", se arată în comunicat.

Potrivit programului vizitei, Rogozin şi liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, planifică să viziteze şantierele unui liceul – complexul teoretic moldovenesc republican „Dimitrie Cantemir” şi ale staţionarului de pediatrie al Centrului Republican al Mamei şi Copilului. De asemenea, va fi inaugurată uzina de beton (primul dintre obiectivele finalizate din program) şi va fi lansat procesul de producţie. În plus, în piaţa din centrul Tiraspolului va avea loc acţiunea de transmitere a patru troleibuze moderne noi, achiziţionate la inițiativa "Integrării Eurasiatice".

"Pentru vehiculele de transport public a fost elaborat un design special, menit să accentueze prietenia dintre Rusia şi Transnistria, iar pentru executarea exterioară a vehiculelor au fost invitaţi să se fotografieze transnistreni simpli, care vor participa la eveniment", se spune în comunicat.

Deputatul Dumei de Stat a Rusiei Alexei Juravliov, fondatorul organizaţiei "Integrarea Eurasiatică", va prezenta un raport de totalizare a activităţilor acesteia pe parcursul unui an. La evenimente vor participa și directorul organizaţiei "Integrarea Eurasiatică", Alexandr Argunov, premierul autoproclamatei RMN, Tatiana Turanskaia, care vor vizita obiectivele după parada militară şi demonstraţia de Ziua Victoriei, planificate să aibă loc la Tiraspol pe 9 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?