X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Pactul de neagresiune dintre partidele de la putere scîrțîie din toate încheieturile

6 mai. 2014,, 16:04   Societate
4301 1
Foto: noi.md
Se pare că pactul de neagresiune dintre partidele de la putere în perioada campaniei electorale scîrțîie din toate încheieturile. De fapt, nimeni dintre analiștii politici serioși nu se îndoia nu numai de eșecul înțelegerilor, ci și de intențiile fiecărui participant la acordul „de pace”.

Experții indică asupra faptului că în ultimul timp politicienii fac declarații tari și promițătoare, iar funcționarii „de rînd” nu doar că infirmă aceste mesaje, ci în mod demonstrativ le demască. Cei drept, astfel, ei, prin ricoșeu, lovesc în ai săi.

Încă nu s-a șters din memorie promisiunea făcută de premierul moldovean, Iurie Leancă, care concomitent este și vicepreședinte al PLDM-ului, în cadrul întrevederii cu omologul său român, Victor Ponta. În cadrul evenimentului „Peste Prut fără vize”, Iurie Leancă a promis că Moldova va primi primele cantități de gaze naturale mai ieftine prin conducta Iași-Ungheni nu mai tîrziu de 27 august 2014. Pe de altă parte, viceministrul Economiei, democratul Tudor Copaci, declară deschis că toate aceste promisiuni nu sînt altceva decît „foaie verde” electorală.

Însă același Minister al Economiei, care aparține democraților, l-a pus într-o situație deloc plăcută pe propriul coleg – președintele Parlamentului, Igor Corman, care a promis recent la un post privat de televiziune că în curînd vom primi gaze naturale de la cel mai apropiat prieten la prețuri derizorii.

De fapt, nu este prima și, cu siguranță, nici ultima piatră aruncată de democrați în grădina liberal-democraților. Recent, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, se plîngea că ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în mod deschis sabotează deciziile Guvernului Leancă în general și activitatea Ministerului Agriculturii în particular.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?