Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Autoritățile se așteaptă la provocări pe 9 mai

5 mai. 2014,, 10:52   Societate
6211 8
Foto: europalibera.org
Reprezentanții Guvernului nu vor participa la acțiunile dedicate marcării Zilei Europei pe 9 mai, ci doar la evenimentele prilejuite Zilei Victoriei. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei de șefa Direcției relații externe, Gabriela Ciumac.

Potrivit funcționarei, autoritățile publice centrale au refuzat să se implice în organizarea acțiunilor dedicate Zilei Europei, argumentînd că în ziua de 9 mai ar putea avea loc anumite provocări.

„Guvernul va merge să sărbătorească Ziua Victoriei. Ei nu organizează absolut nimic, dar subscriu a doua zi, fără nicio implicare, ca organizatori la aceste evenimente, că cică ar putea fi provocări”, a precizat Ciumac.

Funcționara a ținut să precizeze că doar primăria capitalei va organiza acțiuni cultural-artistice dedicate Zilei Europei în Piața Marii Adunări Naționale. Primarul Dorin Chirtoacă și-a exprimat speranța că pe viitor administrația publică centrală se va implica mai mult în marcarea Zilei Europei.

„Sînt convins că la un moment dat va fi luată decizia de a marca această sărbătoare. Noi trebuie să sărbătorim de o manieră demnă și corectă. Dacă s-a întîmplat să fie ambele în aceeași zi chiar nu este o problemă”, a menționat Chirtoacă.

Precizăm că în acest an evenimentele dedicate marcării Zilei Europei și Zilei Victoriei vor fi organizate concomitent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?