Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Institutul Național al Justiției, din nou în atenția Maiei Sandu

23 oct. 2019,, 16:20   Societate
4301 0

Guvernul pregătește un proiect de lege care să modifice modul de activitate și subordonare a Institutului Național al Justiției.

Șefa Executivului spune că sînt necesare aceste modificări întrucît în cadrul INJ activează mai multe persoane asupra cărora planează suspiciuni de integritate.

„Lucrurile nu s-au schimbat. La INJ mai lucrează personaje din sistemul judecătoresc cu mari probleme de integritate. Întrebarea mea este cum o asemenea instituție, care angajează persoane cu probleme de integritate, cum poate să învețe viitorii judecători să fie oameni onești. Managementul trebuie să răspundă de acest lucru. Noi vom veni cu o inițiativă legislativă care să schimbe modul de funcționare a acestui institut”, a declarat prim-ministra Maia Sandu după ședința de azi a Cabinetului de miniștri.

Amintim că șefa Executivului a cerut în luna iulie curent demisia conducerii Institutului Național al Justiției. Maia Sandu și-a motivat solicitarea prin nivelul înalt de corupție și a lipsei de integritate a mai multor judecători și procurori din Republica Moldova. În replică, directoarea Institutului Național al Justiției (INJ), Diana Scobioală, a declarat că șefa Executivului „nu deține competența de a-i cere demisia”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?