Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ucraina: Președintele interimar recunoaște incapacitatea forțelor de ordine de a controla situația în estul țării

30 apr. 2014,, 13:00   Externe
5649 3
Foto : lenta.ru
Președintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, a declarat miercuri că forțele de ordine ucrainene nu sunt capabile să preia controlul asupra situației în estul țării.

''Vreau să spun în mod sincer că structurile de forță nu sunt capabile în acest moment să preia rapid controlul asupra situației în regiunile Donețk și Lugansk'', a afirmat Turcinov, în cadrul unei întâlniri la Kiev cu șefii administrațiilor de stat regionale, după cum relatează RIA Novosti.

El a adăugat că situația din estul țării continuă să fie deosebit de tensionată, în special la Slaviansk (regiunea Donețk). ''Orașul Slaviansk este controlat de grupări teroriste și diversioniste'', a afirmat Olexandr Turcinov, potrivit Unian.

Președintele ucrainean interimar a denunțat marți 'inactivitatea' și chiar 'trădarea forțelor de ordine' în estul Ucrainei. 'Evenimentele din est ilustrează inacțiunea, incapacitatea și, uneori, trădarea criminală a forțelor de ordine în regiunile Donețk și Lugansk', a afirmat el.

Marile orașe din sud-estul Ucrainei, între care Donețk, Harkov și Lugansk, se confruntă din luna martie cu o mobilizare fără precedent a susținătorilor federalizării țării care contestă noile autorități proeuropene de la Kiev și cer organizarea unor referendumuri cu privire la viitorul statut politic al acestor regiuni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?