X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

A fost NUMITĂ DATA introducerii trupelor ruse în Ucraina

28 apr. 2014,, 02:27   Externe
36705 56
Foto: naget.ru
În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Federației senatorii intenționează să prezinte pentru discuție subiectul introducerii contingentului de menținere a păcii în regiunea Donețk. Declarația a fost făcută de Valeri Șneakin, membrul Comitetului de apărare și securitate a Consiliului Federației. Șneakin a subliniat faptul că, în cazul agravării ulterioare a situației din Slaveansk, ședința Consiliului poate avea loc mai devreme.

Valeri Șneakin a remarcat că pe teritoriul Ucrainei vor fi introduse trupe de menținere a păcii. El a adăugat că formatul în care ar trebui să fie efectuată această prezență de menținere a păcii va deveni mai clar în cursul negocierilor dintre SUA, Rusia, Ucraina și UE. Dar, din cauza faptului că negocierile ca atare nu se desfășoară, membrul comitetului Consiliului a sugerat că inițial vor fi introduse trupe de pacificatori ruși.

Potrivit senatorului V. Reazanski, Consiliul camerei superioare se va convoca la 28 aprilie, luni, cu o zi înainte de sesiunea plenară. Potrivit acestuia, cele mai importante probleme se decid în cadrul acestui consiliu. Numai după aceasta devine clar dacă merită sau nu ca acest subiect să fie discutat în sesiunea plenară și dacă da, care vor fi formulările.

Senatorul a amintit că toate deciziile referitoare la atribuțiile președintelui Federației Ruse cu privire la utilizarea armatei în Ucraina, Camera Superioară le-a adoptat deja. Putin a primit permisiunea unanimă de a folosi trupele și, de aceea, el nu are nevoie de decizii suplimentare și atribuții suplimentare ale Parlamentului. Președintele Federației Ruse se va ghida de situație și va lua singur toate deciziile cu privire la mișcările de trupe. Totodată Reazanski a subliniat că senatorii au dreptul de a i se adresa lui Putin cu rugămintea de a accelera procesul decizional și de a face recomandări. Deci, este foarte probabil ca ei să facă uz de acest drept marți, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?