Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

CNAS dezminte: Vîrsta de pensionare NU VA FI MAJORATĂ

25 apr. 2014,, 10:24   Societate
3325 0
Foto: wordpress.com
Casa Națională de Asigurări Sociale dezminte informația difuzată recent în presă, potrivit căreia autoritățile ar intenționa să majoreze vîrsta de pensionare pînă la 60 de ani, în cazul femeilor, și la 65 de ani, în cazul bărbaților.

Instituția precizează că informația respectivă a fost ruptă din context şi interpretată greşit.

„Declarăm cu toată responsabilitatea că în luările de cuvînt ale factorilor de decizie nu s-a specificat nici despre majorarea, în timpul apropiat, a vîrstei de pensionare, nici despre majorarea stagiului de cotizare în Republica Moldova”, se precizează într-un comunicat emis de instituție.

Reprezentanții CNAS subliniază că reformarea sistemului de pensii a prevăzut la un moment dat majorarea vîrstei de pensionare şi a stagiului de cotizare, dar ulterior, printr-o altă lege, inițierea acestor schimbări a fost stopată.

În prezent, vîrsta de pensionare pentru bărbaţi constituie 62 de ani şi pentru femei – 57 de ani. Stagiul de cotizare necesar pentru stabilirea pensiei pentru limită de vîrstă constituie pentru bărbaţi – 31,5 ani (creşterea treptată pînă la 35 de ani către anul 2020) şi pentru femei – 30 de ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?