Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Cine este procurorul care urmează să îl audieze pe Plahotniuc

8 oct. 2019,, 11:50   Politică
12975 0

Alexandru Cernei este procurorul anticorupție care urmează să îl audieze miercuri pe Vlad Plahotniuc, bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Acesta activează în cadrul Procuraturii Anticorupție din anul 2014, fiind absolvent al Institutului Național al Justiției.

Cernei a fost unul dintre acuzatorii de stat în cel de-al doilea dosar al omului de afaceri Veaceslav Platon, în care afaceristul a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Totodată, Alexandru Cernei a fost procuror în dosarul fostului prim-viceprocuror Andrei Pîntea, învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2018, Cernei a ridicat anul trecut aproape 327 de mii de lei din salariul de procuror în Procuratura Anticorupție, adică peste 27 de mii de lei pe lună. A declarat, de asemenea, un apartament cu o suprafață de 80 de metri pătrați, un Hyundai Tucson în valoare de aproape 19 mii de euro și o Skoda Octavia ce valorează peste 14 mii de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?