Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova și Canada vor semna un acord de liber schimb

23 apr. 2014,, 11:30   Economie
5588 2
Foto: ctvnews.ca
Republica Moldova și Canada intenționează să semneze un acord de liber schimb. Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a avut o discuție la telefon cu omologul său canadian Stephen Harper în cadrul cărora părțile au menționat că există premise bune pentru lansarea unui dialog moldo-canadian pentru a se ajunge la un acord de liber schimb bilateral, relatează NOI.md.

Acest subiect a fost discutat în contextul semnării Acordului privind crearea Zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător cu UE. Iurie Leancă şi Stephen Harper au convenit să organizeze o misiune de afaceri pentru identificarea posibilităţilor investiţionale şi comerciale. Ce doi premieri au constatat că relaţiile bilaterale s-au activizat din momentul deschiderii Ambasadei Republicii Moldova la Ottawa, fapt reflectat în mai multe vizite la nivel înalt, ce au avut loc în ultimul timp.

Oficialii s-au referit și la situația din regiune, în special la importanța asigurării securității și stabilității. Părțile s-au pronunţat pentru găsirea unor soluţii rapide ce vor duce la detensionarea situaţiei în cadrul mecanismelor internaţionale. Stephen Harper l-a felicitat pe Iurie Leancă cu prilejul eliminării vizelor europene pentru cetăţenii Republicii Moldova începînd cu 28 aprilie curent, dar şi pentru semnarea Acordului de asociere cu UE preconizată pentru vara acestui an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?