Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

SUA promit Moldovei „rai energetic”?

18 apr. 2014,, 15:09   Economie
6637 7
Foto: noi.md
Statele Unite ale Americii vor ajuta Republica Moldova să reducă dependența de furnizorii ruși de resurse energetice, transmite NOI.md. Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii senatorilor americani cu președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti. Senatorul Ron Johnson a salutat acțiunile autorităților moldovenești privind asigurarea securității energetice a țării. La rîndul său, senatorul John Barrasso a declarat că SUA vor oferi gaz lichefiat statelor din acestă regiune pentru a reduce dependența acestora de furnizorii din est.

Anterior, trimisul special al SUA, coordonatorul pentru probleme energetice internaționale al Departamentului de Stat, Carlos Pascual, în cadrul ședinței Grupului moldo-american pe probleme energetice a declarat că SUA vor susține integrarea Moldovei în sistemul energetic european, ceea ce va contribui la diversificarea surselor de livrare a gazelor naturale și energiei electrice, va spori competitivitatea și va stimula creșterea economică a Moldovei. Oficialul a menționat că SUA în cadrul negocierilor cu UE vor susține finanțarea proiectelor energetice ale Moldovei, vor întreprinde măsuri pentru creșterea investițiilor în proiectele ce țin de sursele regenerabile de energie.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a declarat anterior în cadrul întrevederii cu asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, Victoria Nuland, că sectorul energetic reprezintă unul din elementele cheie ale dialogului strategic moldo-american.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?