Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Premieră medicală în Moldova. Acum intervenţiile pe creier, fără bisturiu, devin accesibile la Medpark ©

18 apr. 2014,, 10:16   Societate
12144 0
Foto: noi.md
Medpark a reuşit să înscrie o nouă pagină în istoria medicinii autohtone. În premieră naţională, la primul spital internaţional din Moldova, o pacientă diagnosticată cu triplu anevrism cerebral a fost operată pe creier fără a fi atinsă de bisturiu. Intervenţia a fost realizată de către doi renumiţi profesionişti, talentul şi experienţa cărora sunt greu de ignorat în medicina internaţională.

Neurochirurgul moldovean, autor a peste 100 de publicaţii în domeniu, dl Grigore Zapuhlin şi Cizmeli Muzaffer, radiolog de excepţie, şcolit pe băncile Universităţii Harvard din SUA, au format o echipă în sala de operaţie.

Prof. Cizmeli Muzaffer, dr.h.ș.m., medic radiolog:„Prima operaţie am efectuat-o într-un spital din Turcia la începutul anilor ’90. Prin urmare, vorbim despre o experienţă de aproximativ 25 de ani în practicarea chirurgiei endovasculare”.

Prof. Zapuhlîh Grigore, dr.h.ș.m., medic neurochirurg:„Am obţinut experienţă în astfel de intervenţii în nenumărate stagii din SUA, Germania, Franţa, Japonia, Olanda, Austria, Coreea de Sud, Spania, Italia şi alte state. Astăzi, sunt foarte mândru că am reuşit să facem această intervenţie la noi acasă”.

Cca 20 la sută dintre pacienţii moldoveni, diagnosticaţi cu anevrism cerebral, se sting din viaţă, neadresându-se în timp util la medici. Până acum cei care sufereau de afecţiuni cerebrovasculare erau operaţi prin metode tradiţionale şi urma o perioadă lungă de convalescenţă la spital. Măiestria, dar şi metoda inovativă aplicată de cei doi profesionişti, i-a permis pacientei, la doar o zi de la intervenţie, să plece acasă. Aceasta a fost realizată prin embolizare – metodă aplicată cu ajutorul angiografului care permite tratarea anevrismului cerebral prin vasele sanguine. Graţie echipei medicale, profesionalismul căreia este recunoscut internaţional, dar şi infrastructurii performante de care dispune Medpark, a fost posibilă intervenţia pe creier, fără bisturiu.

Olga Şchiopu, Director Medical Medpark:„Suntem mândri că Medpark a reuşit să înregistreze o altă premieră medicală, pentru că pacienţii merită să fie trataţi la cele mai înalte standarde. Această premieră confirmă o dată în plus statutul spitalului de promotor al serviciilor performante şi inovaţiilor medicale”.

În scurt timp, intervenţiile chirurgicale inofensive vor deveni accesibile tuturor locuitorilor ţării, pentru că vor putea fi efectuate la primul spital internaţional din Republica Moldova.
Sănătatea ta are acum un nume – Medpark!

Despre Spitalul Internaţional Medpark:

Spitalul Internaţional Medpark a fost inaugurat în Republica Moldova în anul 2011, fiind primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară.

Conceput ca centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operaţie şi rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică şi departamente de imagistică care oferă servicii medicale de top precum: rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie şi mamografie, endoscopie, ecografie şi ultrasonografie de înaltă rezoluţie.

Deschis 24/24 ore şi 7/7 zile, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele şi practicile internaţionale, egale cu cele ale instituţiilor medicale lideri pe piaţa internaţională.

Graţie unei infrastructuri moderne şi a unei echipe înalt calificate ce monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, serviciile oferite la Medpark garantează siguranţa şi satisfacţia pacienţilor.

0
1
1
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?