X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Timoșenko a făcut apel la autoritățile ucrainene să introducă STARE DE URGENȚĂ

17 apr. 2014,, 10:58   Externe
5656 8
Foto : realitatea.ro
Liderul partidului „Batikivșcina” și candidatul la președinția Ucrainei, Iulia Timoșenko, a cerut introducerea stării de urgență în regiunile de est ale țării și implicarea armatei pentru aplanarea conflictului. Această declarație a fost făcută miercuri, pentru Radio Libertatea.
Timoșenko a sfătuit autoritățile de la Kiev "să se opună militar războiului", care, potrivit ei, Rusia l-a declarat Ucrainei. Prima etapă a acestor acțiuni ar trebui să fie declararea stării de urgență în regiunile, unde are loc agresiunea. Acest pas, a declarat liderul partidului "Batikivșcina", va da autorităților dreptul de a folosi armata pentru a potoli conflictul.

În același timp, Timoșenko a recunoscut că armata, poliția și forțele de securitate din Ucraina sînt "într-o stare foarte complicată, degradantă": sînt demoralizate și total nepregătite pentru războiul modern. Deaceea, politicianul a chemat să fie găsiți militarii, ofițerii, colaborotarii serviciilor speciale cu spirit patriotic care vor fi gata "să preia și responsabilitatea și funcțiile de protejare a Ucrainei".

Anterior, Timoșenko s-a opus folosirii forței pentru a rezolva conflictul în partea de est a Ucrainei, dar în aceeași zi, și-a schimbat opinia. După aceasta, marți Timoșenko a anunțat crearea mișcării populare "Rezistență" (Soprotivlenie), pentru a ajuta organele de forță.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?