Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Serghei Ceban: Transnistria examinează o rezoluţie de recunoaştere a RMN, nu de aderare la Rusia

16 apr. 2014,, 13:22   Societate
4369 2
Foto: vspmr.org
Sovietul Suprem (SS) al autoproclamatei RMN examinează miercuri textul Rezoluţiei ce conţine rugămintea de a recunoaşte independenţa Republicii Moldoveneşti Nistrene (RMN).

Vicespeakerul SS, preşedintele comisiei pentru politică externă, Serghei Ceban, a comunicat agenţiei "Infotag" că Rezoluţia, în cazul în care va fi adoptată, va fi adresată ONU, OSCE, comunităţii internaţionale, precum şi ţărilor-garante ale soluţionării paşnice a conflictului transnistrean ‒ Rusia şi Ucraina.

"În proiectul Rezoluţiei pe care o examinăm este vorba despre recunoaşterea internaţională a RMN, fapt solicitat de noi de peste 20 de ani", a spus Ceban.

Potrivit spuselor acestuia, luînd în calcul faptul că RMN nu a fost recunoscută de nimeni pînă în prezent, precum şi în legătură cu situaţia din regiune, Transnistriei îi este greu să-şi dezvolte economia, să realizeze programele sociale de protejare a populaţiei.

Fiind întrebat de corespondentul "Infotag" dacă în textul Rezoluţiei persistă rugămintea de alipire a Transnistriei la Rusia, Serghei Ceban a spus că: "Noi înţelegem perfect care este situaţia noastră politică şi geografică".

Politicianul a accentuat o dată în plus faptul că Rezoluţia vizează recunoaşterea internaţională a RMN, nu şi de aderare a Transnistriei la Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?