Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Expert: Odată ce se deschid supermarketuri, înseamnă că cineva este cointeresat

15 apr. 2014,, 14:35   Economie
3983 1
Foto: europalibera.org
Primul supermarket din Chișinău s-a deschis în anul 1995. De atunci, reţelele comerciale se extind cu o regularitate de invidiat prin sectoarele capitalei. Destul de activ se dezvoltă şi formatul "magazinului de lîngă casă". Iar foarte curînd, una din companiile comerciale ucrainene va deschide la Chișinău primul hipermarket din Republica Moldova.

"Cererea dictează oferta. Totodată, modelul moldovenesc de econome este orientat spre consumul privat. O mulţime de magazine bune şi mari în Chişinău înseamnă că acei care au investit banii în supermarketuri şi hipermarketuri sînt foarte optimiști în privinţa viitorului şi speră să obțină profit. Sînt departe de a mă gîndi că investitorii construiesc toate acestea, bazîndu-se exclusiv pe iluzii. Este evident că se conduc de rezultatele analizelor şi calculelor. Au construit un model de afaceri propriu în baza analizei pieței existente, au stabilit nivelul solvabilității populaţiei, țin cont de principalele tendinţe şi sînt gata să-și supună riscului investiţiile", a menționat pentru NOI.md expertul principal de la IDIS ”Viitorul” Tatiana Lariușina.

Totodată, economista subliniază că ponderea mică a economiei moldoveneşti şi solvabilitatea limitată a populaţiei nu permit, deocamdată, accederea pe piaţa noastră a unui astfel de brand comercial cu renume din Europa, precum "Ikea".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?