Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Dosarul fraudei bancare: Sechestre în valoare de peste 360 de milioane de lei

18 sep. 2019,, 20:48   Societate
2785 0

Centrul Naţional Anticorupţie, prin intermediul Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), şi procurorii anticorupţie au aplicat în ultimele zile sechestre în valoare de cca 364 de milioane de lei în dosarele fraudei bancare.

Printre bunurile indisponibilizate sînt active, mijloace financiare, capitaluri sociale etc., transmite agora.md.

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului, cauzat în urma devalizării sistemului financiar-bancar, ARBI a ridicat 11 automobile care aparţin companiilor gestionate de unul din beneficiarii fraudei. Este vorba despre maşini de lux, inclusiv blindate, marca Mercedes (GL, Maybach), Bentley şi Toyota, pe o parte din ele fiind deja aplicat sechestru.

Amintim că, de la crearea sa, ARBI a efectuat investigaţii financiare paralele în baza delegaţiilor procurorilor pe un şir de dosare penale care au vizat infracţiuni de corupţie, trafic de persoane, circulaţie ilegală de droguri, evaziune fiscală, delapidări de fonduri etc. În perioada de referinţă, ARBI a indisponibilizat bunuri în valoare de cca 1,5 miliarde de lei.

Precizăm că în ultimele zile au avut loc zeci de percheziții în dosarul fraudei bancare, anunțate de Procuratura Anticorupție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?