Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Avertismentul lui Filat în privința liberalizării regimului de vize (VIDEO)

11 apr. 2014,, 17:19   Politică
9725 33
Foto: noi.md
Liderul PLDM, Vlad Filat, a amintit astăzi că liberalizarea regimului de vize cu UE presupune și anumite obligații, ce trebuie respectate. Declarația a fost făcută de politician în cadrul unei dezbateri publice pe marginea avantajelor pe care le presupune decizia de abolire a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

Vlad Filat a ținut să precizeze ce riscă cetățenii care nu vor respecta regulile de ședere în spațiul Schengen.

„Trebuie să conștientizăm că avem și obligații, este vorba de responsabilități pe care trebuie să le aibă cetățenii care se bucură de dreptul de călători liber. Avem această posibilitate de a călători timp de 90 de zile în jumătate de an. În cazul în care se încalcă această regulă, urmează sancțiuni, mai exact impunerea interdicției de a circula în UE pe o perioadă de pînă la cinci ani”, a explicat Filat.

Liderul liberal-democraților a mai precizat că liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni nu este un cadou oferit de UE, dar rezultatul unei munci îndelungate. „Această decizie a UE este o mare realizare a țării noastre. Este o victorie și o dovadă a faptului Moldova beneficiază de încrederea din parte UE”, a conchis Filat.

Precizăm ce decizia de anulare a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni va intra în vigoare pe 28 aprilie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?