X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Pînă a-şi da ultima suflare, coaliţia de guvernare se grăbeşte să rupă cea mai mare şi mai bună bucată – declarație (VIDEO)

11 apr. 2014,, 15:00   Economie
6734 3
Foto: noi.md
Coaliția de guvernămînt, fără pic de ruşine, îşi împinge proiectele de lege care îi permit ca pînă să-şi dea ultima suflare, aflîndu-se la putere, să rupă cea mai mare şi cea mai bună bucată de la stat, dintre cele care au mai rămas. Crearea posibilităţilor de schimb ale acțiunilor societăților de stat și private este o altă schemă criminală de jefuire «legală» a țării", a declarat pentru NOI.md consilierul municipal din partea PCRM Victor Gurău.

"Oligarhul interesat de vreo întreprindere puternică și cu perspective, firește, că din cercul lui apropiat sau din cercul celor aflaţi pe lîngă cei de la putere, face o înţelegere cu aceştia asupra sumei mitei ce urmează să o primească. Și în fața ochilor noștri o companie mai ieri puternică este adusă la faliment, acțiunile acesteia scad într-atît, încît mai jos nici că se poate. Și atunci apare «unchiul mărinimos», să-l numim Vlad, spre exemplu, și prin schimbul acțiunilor scumpe ale firmelor sale cu cota de bănuţi a pachetului statului în compania adusă la faliment, «salvează» guvernul. Fără să cheltuiască, practic, nici un leu pentru privatizare", a explicat conlocutorul.

"Același lucru se întîmplă cu Termocom, din cele prezentate de ministrul Economiei. Are loc acapararea activelor statului și a fluxurilor financiare și materiale în valoare de 20 de miliarde de lei, cu creditele promise de partenerii externi pentru modernizare, în valoare de 80 de milioane de dolari. Ţineţi cont de volumul de energie de pînă la 35 la sută a producției noastre și a obiceiului populației de a plăti apa caldă, care este un produs secundar (obținut în cursul răcirii generatoarelor de curent electric) și care ar trebui furnizată gratuit. Tot aici adăugaţi şi obligarea, complet ilegală, a cetățenilor care au încălzire proprie, de a achita 20% din căldură municipală. Nu-i aşa că e o bucăţică delicioasă? Actuala coaliție de guvernămînt, înainte de prăbușirea sa, se comportă în ţara scumpă nouă, nu și lor, ca o prădătoare", a concluzionat Gurău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?