Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Ce pericol îi paşte pe credincioşii moldoveni în Postul Mare

13 mar. 2018,, 00:30   Societate
10282 0
Foto : tsn.ua
Se apropie Săptămîna Patimilor, ultima şi cea mai strictă săptămînă a Postului Mare.

Potrivit tradiției, mulți locuitori ai Moldovei ţin post anume în aceste șapte zile, de aceea, astăzi rafturile supermarketurilor cu această categorie de produse se bucură de atenție sporită din partea cumpărătorilor. Dar şi producătorii au oferte generoase, propunînd în sortiment lapte, brînză, salam, pateuri, la fabricarea cărora, potrivit asigurărilor de pe etichetă, nu a avut de suferit niciun pui sau vacă. Atîta doar că componenţa standard a acestor "bunătăţi fără carne" e gama completă de emulgatori, stabilizatori şi coloranți, adaosuri care sînt foarte dubioase pentru sănătate și, cu siguranță, potrivit exigențelor postului, nu pot contribui la curăţarea organismului, dar nici a sufletului credinciosului.

"Cel mai bine ar fi ca persoanele care postesc să cumpere produse de la piețe, a spus medicul-nutriţionist Olga Cucu, căreia NOI.md i-a solicitat opinia la acest subiect. ‒ «Carnea» și «laptele» propuse de magazine şi clasificate ca «de post», nu sînt altceva decît soia. Acestea sînt proteine vegetale, dar pentru a da gust şi culoare produselor din soia, producătorii adaugă în ele o mare cantitate de «chimie», iar acest lucru afectează în mod negativ tractul digestiv, dar şi sistemul cardiovascular. Consumul excesiv al acestui fel de soia, îmbogăţite chimic, poate duce chiar la formarea tumorilor maligne".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?