Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Rosinformbiuro: Găgăuzia are nevoie de sprijinul Rusiei, inclusiv militar

10 apr. 2014,, 12:25   Societate
5886 9
Foto: fresher.ru
Autonomia găgăuză din Moldova este populată, practic, de ruşi şi are nevoie acută de sprijinul Rusiei, cu complexe excelente de rachetă şi o armată amabilă. La asemenea concluzie a ajuns corespondentul „Rosinformbiuro”, Igor Starkov, după vizita în regiune.

„Este un fapt absolut că găgăuzii sînt ruşi sută la sută, vînjoşi, cu cruci ortodoxe şi credinţa în Rusia-Mamă. Limba rusă şi cultura rusă sînt pentru ei natale. Sînt nişte ruşi simpli, care s-au pomenit după eşecul „războiului rece” pe teritoriul altui stat, nimic deosebit”, consideră Starkov.

În opinia lui Starkov doar o singură calitate îi deosebeşte de găgăuzi de ruşii ce trăiesc în Rusia – un nivel uimitor de auto-organizare, caracteristică mai mult pentru turci sau caucazieni.

“De aceea, cînd Moldova a adoptat legea pro-europeană în susţinerea homosexualilor, găgăuzii i-au trimis pe moldoveni cu această lege în acel loc, considerat sfînt de Europa, şi au anulat acţiunea ei pe teritoriul autonomiei”, scrie corespondentul rus.

În opinia lui Starkov, „dacă Rusia numai va da de înţeles că este gata să-i primească pe găgăuzi înapoi acasă, atinci vor fi o sută de procente, mai mult ca în Crimeea, fără manipulări, deoarece poporul găgăuz poate să iasă în stradă şi să arboreze drapelele Rusiei”.

Starkov consideră că singura ameninţare pentru poporul găgăuz este sărăcia, de care ei fug în Rusia sau Turcia. “După ce europenii au decis că sexul poate fi ales, că noţiunea de familie s-a învechit, iar Patrie nu există, a apărut şansa de a ne debarasa de acest euro-jug, iar fruntaşii răscoalei ruse vor fi urmaşii celor din stepă, slavii turcici ortodocşi, care şi-au păstrat auto-organizarea şi sînt gata să le organizeze europenilor un nou Stalingrad. Însă ei au nevoie de susţinerea frumoasei Rusii-Mamă, cu splendidele complexe de rachetă şi o armată amabilă”, conchide jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?