Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Patrioţii îi vor impune pe unionişti să răspundă în faţa legii (VIDEO)

9 apr. 2014,, 16:02   Societate
5937 7
Foto: noi.md
Mai multe organizaţii neguvernamentale şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu apariţia în Moldova a unor organizaţii româno-unioniste noi.

"Pe lîngă organizaţia legionară "Noua Dreaptă", a apărut şi "Tinerii Moldovei". Mişcarea nici nu este înregistrată la Ministerul Justiţiei, dar desfăşoară activ acţiuni în stradă şi îşi plasează spoturile audio şi video la posturile de televiziune şi radio. Filmuleţele, care nu promovează direct unirea cu România, conţin publicitate ascunsă", a declarat activista Asociației Obștești „Femida” Alina Palii.

Activiştii atrag atenţia asupra faptului că, prin acţiunile, apelurile şi campaniile sale, organizaţiile unioniste subminează suveranitatea Republicii Moldova şi încalcă legislaţia. Iar Procuratura Generală şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului nu au reacţionat în legătură cu aceste acţiuni şi nu văd vreo încălcare a actualei legislaţii.

„Ne aflăm acum în pragul campaniei electorale, iar apariţia unor astfel de organizaţii ar putea implica tinerii în acţiuni postelectorale, adică, este foarte posibil că partidele care acum se află la putere pregătesc tineretul de acţiuni de protest, similare cu cele din 7 aprilie 2009”, a menţionat Palii.

ONG-iştii au transmis un apel către Procuratura Generală cu solicitarea de a investiga activitatea organizaţiei „Tinerii Moldovei” şi de a-i pedepsi pe cei vinovaţi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?