Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Igor Corman i-a îndemnat pe partenerii europeni să prezinte Moldovei perspectivele de membru al UE

8 apr. 2014,, 11:37   Politică
3888 5
Foto: eurotv.md
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a îndemnat ţările Uniunii Europene să prezinte Moldovei perspectivele de membru al organizaţiei.

Potrivit agenţiei "Infotag", spicherul a spus în cadrul Conferinţei preşedinţilor parlamentelor ţărilor-membre ale UE de la Vilnius că "a venit timpul să fie recunoscută perspectiva europeană pentru ţări ca Republica Moldova, care s-au angajat plenar şi constant în procesul de integrare europeană".

"Moldova şi UE s-au dezvoltat din 2009, cînd Republica Moldova a aderat la programul «Parteneriatul Estic». A venit timpul să spunem lucrurilor pe nume: lipsa unui ţel, adică perspectiva de aderare la UE, este o problemă pentru Moldova", consideră Corman.

Potrivit lui, "Moldova diferă de ţările care au obţinut perspectiva europeană la finele secolului trecut".

"Ţara noastră este membră a WTO din 2001. Avem o economie de piaţă funcţională şi un comerţ extern diversificat. Am implementat o serie de reforme europene în toate domeniile. Toţi aceşti paşi corespund criteriilor de la Copenhaga, din 1993, şi poziţia Moldovei este mai avantajoasă decît cea a ţărilor UE, care au început procesul de aderare în anii '90", a argumentat spicherul.

Corman este convins că "astfel de acţiuni ale UE vor contribui la consolidarea eforturilor progresive ale clasei politice a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?